Wat is Nic Salt?

Nic Salts, oftewel nicotinezout, is nicotine dat van nature voorkomt in tabaksbladeren en dat in het algemeen wordt beschouwd als de meest stabiele vorm van nicotine ten opzichte van de traditionele ‘freebase’ nicotine die in de meeste e-liquids wordt gebruikt.

Wat is het verschil tussen Nic Salt en Freebase nicotine?

Nic Salt is nicotine in de meest natuurlijke vorm zoals ze ook worden aantroffen in tabaksbladeren. Door de toevoeging van Benzoëzuur (een natuurlijke zuur wat voorkomt in rood fruit en honing) wordt de PH waarde verlaagd en zal de nicotine zachter aanvoelen in de keel.
Freebase is de meest zuivere vorm van nicotine en wordt als standaard gezien voor vele e-liquid fabrikanten. Freebase nicotine wordt toegevoegd aan de stof VG en PG waardoor je een nicotinehoudende e-liquid krijgt en zorgt voor de zogenaamde prikkel in de keel.

Wat zijn de voordelen van Nic Salt?

  • Nic salt el-liquids worden sneller opgenomen in het lichaam waardoor de nicotine behoefte sneller bevredigd wordt.
  • Het heeft minder invloed op de smaak tevens is de smaak van het nicotinezout nauwelijks terug te proeven in de e-liquid.
  • Je hebt geen krachtige apparaten nodig. POD systemen lenen zich hier uitstekend voor.
  • E-liquids met nicotinezout zijn langer houdbaar.

Let op: E-liquids die gebaseerd zijn op Nicotine Salts mogen alleen worden gebruikt in combinatie met POD systemen en andere apparaten die speciaal zijn ontworpen voor nicotine salts. Indien u nicotine salts in een normale e-sigaret of in een MOD dampt zonder dat u het nicotinegehalte flink hebt verlaagd, krijgt u teveel nicotine binnen. Dit kan voor hoofdpijn en andere lichamelijke klachten zorgen. Indien u toch nicotine salts in een normale e-sigaret of MOD wenst te dampen, dient u het nicotinegehalte flink te verlagen en het dampgedrag aan te passen.

Nicotine is een zeer verslavende stof. Het gebruik ervan wordt afgeraden voor niet-rokers. Nicotinehoudende producten zijn niet geschikt voor personen onder de 18 jaar, niet-rokers, zwangere of borstvoedende vrouwen, personen met een allergie voor nicotinehoudende producten of personen met hart- en/of vaatziekten. Nicotinehoudende elektrische sigaretten zijn een alternatief voor het roken van tabak.