E-sigaretten

1. Wat is een goede e-sigaret?

De keuze van de beste e-sigaret is afhankelijk van uw wensen en het gebruik. Indien u hier verdere vragen over heeft, kunt u het beste conact met ons opnemen, zodat we kunnen bepalen wat voor u de beste e-sigaret zou zijn.

2. Hoe zet ik mijn e-sigaret aan of uit?

Bij de meeste e-sigaretten, kunt u 5 keer snel achter elkaar op de dampknop drukken. Hierdoor gaat de e-sigaret aan of uit.

Het uitzetten van een e-sigaret is bedoeld als beveiliging voor kinderen en bijvoorbeeld als u de e-sigaret in uw tas of jas wil bewaren. Zet hem dus altijd uit op het moment dat hij niet gebruikt wordt.

3. Hoe vervoer je een e-sigaret in het vliegtuig?

Veilig vliegen

Je vliegt naar een ander land dan is het belangrijk dat je weet hoe de bestemmingsland met een esigaret omgaat. Kijk ook of er invoerbeperkingen zijn.

De regels die de vliegvaart hanteert zijn bepaald door de International Civil Aviation Organization, die verantwoordelijk is voor de veiligheid in het luchtruim. Zij geven ook de regels voor hoe elektronische sigaretten vervoerd mogen worden in vliegtuigen.

Esigaretten verplicht in de handbagage

Esigaretten mogen uitsluitend nog worden meegenomen in de handbagage. Voor de veiligheid van het vervoer in het vliegtuig zijn de batterijen het grootste probleem. Bij vervoer in de handbagage heeft de vliegtuigbemanning de mogelijkheid tot ingrijpen wanneer er iets mis gaat. Wat in het bagageruim niet kan.

Koop verder batterijen bij betrouwbare winkels en gebruik alleen batterijen die zijn goedgekeurd voor je apparaat. Een nagemaakte batterij heeft meer kans om een brand in je apparatuur te veroorzaken en kost je meer op de lange termijn.

Hoe vervoer je een esigaret

Ze moeten dus verplicht in de handbagage meegenomen worden. Neem maatregelen om ervan verzekerd te zijn dat deze niet per ongeluk geactiveerd kunnen worden. Dit kan het makkelijkste wanneer je batterijen los van de clearomizers vervoert. Je hoeft dan alleen de batterijen in de handbagage te vervoeren.

Zet batterijen uit! Dat kan meestal door 5x snel op het knopje te drukken.

Eliquid vervoeren in het vliegtuig

Vloeistoffen mogen in de handbagage alleen in hoeveelheden van maximaal 100 ml per stuk meegenomen worden. Deze moeten in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje gestopt worden. Neem niet teveel mee in je handbagage. Doe de rest, goed verpakt, in je koffer.

Maak je clearomizer leeg

Maak je clearomizers leeg. Door de drukverschillen in vliegtuigen. Door de drukverschillen die er zijn in een vliegtuig, kunnen clearomizers gaan lekken. Heb je wel een gevulde clearomizer, zorg er voor dat je hem in een wc-papiertje rolt en in een plastic ziplock zakje bewaart.

4. Op vakantie en een e-sigaret meenemen. Waar moet ik dan op letten?

ZON

Wanneer je op een terrasje zit te genieten, en je hebt je elektronische sigaret mee zorg dan dat het niet bloot wordt gesteld aan de zon. Je esigaret is daar minder blij mee. De brandende zon is namelijk niet alleen slecht voor het functioneren van je batterij, het kan zelfs explosiegevaar opleveren. Zorg daarom altijd dat je e-sigaret niet in de volle zon ligt of in de auto achterblijft.

Ook liquid kan niet goed tegen de zon. Door de warmte wordt de liquid dunner waardoor lekkage kan optreden. Liquid is sowieso gevoelig voor warmte, waardoor het kan verkleuren of zelfs in smaak kan veranderen. Zet je liquids daarom altijd op een koele plek.

ZAND

Uiteraard ga jij als zonaanbidder goed voorbereid naar het strand en zorg je er ook voor dat je mobiele telefoon geen zand ligt te happen. Maar vergeet je ook niet je e-sigaret tegen het zand te beschermen? Oplaadaansluitingen van je batterij vullen zich heel gemakkelijk met zandkorreltjes waardoor je batterij onherstelbaar beschadigd kan raken. Een ander issue is dat het mondstukje van je e-sigaret altijd condens bevat. Condens en zand zijn geen goede combinatie. Neem daarom een afsluitbaar 'grip' zakje mee waarin je je e-sigaret veilig op kunt bergen.

ZONNEBRANDCRÈME

Wanneer je heerlijk in de zon ligt dan smeer je je regelmatig in om te voorkomen dat je verbrandt. Wist je dat zonnebrandcreme het gekleurde verflaagje van je e-sigaret kan aantasten? Maak daarom altijd je handpalmen goed schoon voordat je je elektronische sigaret weer oppakt.