Hoe vervoer je een e-sigaret in het vliegtuig?

Veilig vliegen

Je vliegt naar een ander land dan is het belangrijk dat je weet hoe de bestemmingsland met een esigaret omgaat. Kijk ook of er invoerbeperkingen zijn.

De regels die de vliegvaart hanteert zijn bepaald door de International Civil Aviation Organization, die verantwoordelijk is voor de veiligheid in het luchtruim. Zij geven ook de regels voor hoe elektronische sigaretten vervoerd mogen worden in vliegtuigen.

Esigaretten verplicht in de handbagage

Esigaretten mogen uitsluitend nog worden meegenomen in de handbagage. Voor de veiligheid van het vervoer in het vliegtuig zijn de batterijen het grootste probleem. Bij vervoer in de handbagage heeft de vliegtuigbemanning de mogelijkheid tot ingrijpen wanneer er iets mis gaat. Wat in het bagageruim niet kan.

Koop verder batterijen bij betrouwbare winkels en gebruik alleen batterijen die zijn goedgekeurd voor je apparaat. Een nagemaakte batterij heeft meer kans om een brand in je apparatuur te veroorzaken en kost je meer op de lange termijn.

Hoe vervoer je een esigaret

Ze moeten dus verplicht in de handbagage meegenomen worden. Neem maatregelen om ervan verzekerd te zijn dat deze niet per ongeluk geactiveerd kunnen worden. Dit kan het makkelijkste wanneer je batterijen los van de clearomizers vervoert. Je hoeft dan alleen de batterijen in de handbagage te vervoeren.

Zet batterijen uit! Dat kan meestal door 5x snel op het knopje te drukken.

Eliquid vervoeren in het vliegtuig

Vloeistoffen mogen in de handbagage alleen in hoeveelheden van maximaal 100 ml per stuk meegenomen worden. Deze moeten in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje gestopt worden. Neem niet teveel mee in je handbagage. Doe de rest, goed verpakt, in je koffer.

Maak je clearomizer leeg

Maak je clearomizers leeg. Door de drukverschillen in vliegtuigen. Door de drukverschillen die er zijn in een vliegtuig, kunnen clearomizers gaan lekken. Heb je wel een gevulde clearomizer, zorg er voor dat je hem in een wc-papiertje rolt en in een plastic ziplock zakje bewaart.